5 redenen om te wachten met je rijbewijs

5 redenen om te wachten met je rijbewijs

Wie staat te trappelen om een auto te kopen, kan misschien toch beter even wachten. Het hebben van een rijbewijs heeft namelijk ook zo zijn nadelen. Twijfel jij of je wel of niet gaat beginnen met het nemen van een rijbewijs? Lees dan hier over de 5 redenen om te wachten met je rijbewijs.

1.Een rijbewijs kost veel geld

Een rijbewijs is niet goedkoop. Gemiddeld kost volgens CBR-onderzoek in 2021, het zo’n €2.750 euro om een autorijbewijs te behalen. Dat is niet niks. Heb je de pech dat je boven het gemiddeld uitkomt? Dan kost je het nog meer. Hoeveel je uiteindelijk kwijt bent hangt vooral af van het aantal rijlessen en het aantal examens dat je nodig hebt, voor het felbegeerde roze papiertje.

2.Een rijbewijs halen kost tijd

Zeker als je nog veel leuke dingen wil doen, kan rijlessen nemen echt een energieslurper zijn. Het kost je veel extra tijd. Als je een bijbaantje hebt, nog studeert en uitgaan ook belangrijk is voor je, is tijd heel kostbaar.

9 persoons bus huren

3. Auto’s zijn duur

Auto’s zijn duur. Vooral als je in het westen van Nederland woont en het openbaar vervoer best goed geregeld is, is een auto relatief gezien vaak een stuk duurder. Bovendien rijzen de brandstofprijzen ook door het dak.

4. 9 persoons bus huren

Er zijn ook mogelijkheden als er één iemand in je vriendengroep een rijbewijs heeft. Dan is het ideaal om samen bijvoorbeeld een 9-persoon bus te huren. Als je een 9-persoons bus gaat huren dan hoeft niet iedereen een rijbewijs te hebben. Bovendien is een 9 persoons bus huren ook nog eens gezelliger dan alleen in een auto rijden.

5. Bewuster leven

Als je geen auto hebt, ga je wat bewuster leven. Je pakt ook nog sneller daar waar het kan, de fiets. Dat zorgt er weer voor dat je wat vaker beweegt. Het haalt je ook uit de drukte en het gehaaste bestaan. Hoewel het wel handig kan zijn dat je een rijbewijs hebt, maakt het vaak ook onbewust lui. Als er eenmaal een auto is, dan staat de fiets al sneller vaak onbenut in de schuur.